Και δεύτερος φοιτητής στην Κρήτη με κορονοϊό

από fimotro

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης το Σάββατο. Ο νεαρός φοιτητής μάλιστα συμμετείχε και σε γραπτή εξέταση του τμήματος την Τετάρτη 26/8.

«Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Υγειονομικές και οι Πρυτανικές αρχές. Ο φοιτητής που προσβλήθηκε έχει πολύ ήπια συμπτώματα και ευχόμαστε η αποκατάσταση της υγείας του να είναι άμεσα», αναφέρει ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών κ. Άγγελος Μπίλας.

Ο ίδιος προσθέτει: «Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τελική εξέταση στην οποία συμμετείχε ο φοιτητής, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί απολύμανση χώρων του κτιρίου αύριο, Δευτέρα 31/8, το πρωί. Το κτίριο θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες του μετά τις 9:00 το πρωί. Κατά τα λοιπά (πρόγραμμα εξετάσεων, κλπ) δεν θα υπάρξει αλλαγή στη λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι ο COVID-19 μας αφορά όλους και ότι όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή χεριών) πρέπει να τηρούνται πάντα, παντού και σχολαστικά. Παρακαλώ για την συνεργασία όλων μας ώστε να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται, οτι πριν από μερικές ημέρες θετικός στον ιό είχε βρεθεί και ένας φοιτητής του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και μάλιστα το ίδρυμα είχε κλείσει προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση του κτιρίου, ενώ και η προγραμματισμένη εξεταστική μεταφέρθηκε σε νέα ημερομηνία.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα