Καύσωνας: Θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου σε τέντες λαϊκής στο Περιστέρι

από fimotro

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με την μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα 26 Ιουλίου, μια από τις θερμότερες ημέρες του φετινού μήνα επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

Σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο, κατέγραψε της θερμοκρασίες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι επαγγελματίες αλλά και οι υπάλληλοι στους πάγκους της λαϊκής αγοράς στο Περιστέρι εν μέσω καύσωνα.

Κορυφαίο εύρημα το θερμικό αποτύπωμα μια ομπρέλας που μόλις έκλεισε και αφήνει το ψυχρό της αποτύπωμα στην καυτή άσφαλτο που εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αγγίζει τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Η θερμοκρασία στην άσφαλτο άγγιζε τους 80 βαθμούς Κελσίου

Η μέση θερμοκρασία στις ομπρέλες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν σκιά κατά την εργασία τους ήταν 70 βαθμούς Κελσίου ενώ στην άσφαλτο, άγγιζε τους 80 βαθμούς Κελσίου.

Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι η θερμοκρασία στην κάφτρα του τσιγάρου στο χέρι ενός περαστικού (04:41) που ξεπερνά τους 140 (αν γινόταν πιο στοχευμένη μέτρηση θα έδινε πολύ πιο υψηλή θερμοκρασία) βαθμούς Κελσίου και φανερώνει το πως ένα πεταμένο τσιγάρο στην φύση αρκεί να φέρει την καταστροφή και να προκαλέσει πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα