Καύσωνας: Ο χάρτης με τους κλιματιζόμενους χώρους στην Αττική

από fimotro

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα και οι χάρτες με τις κλιματιζόμενες αίθουσες επικαιροποιούνται συνεχώς

Η Περιφέρεια Αττικής, με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας από τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την πρωτεύουσα.

Παράλληλα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα και οι χάρτες με τις κλιματιζόμενες αίθουσες επικαιροποιούνται συνεχώς σύμφωνα με τα στοιχεία που αποστέλλουν οι δήμοι.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη και τα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης, Πολιτικής Προστασίας, οι υπηρεσίες έθεσαν σε εφαρμογή όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν μέσω του σχετικού χάρτη για τα σημεία όπου λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από πολύ υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας). Οι χώροι εμφανίζονται σε πίνακες που είναι αναρτημένοι ανά περιφερειακή ενότητα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες καλεί όλους τους πολίτες, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και ζητά από τους δήμους να αποστέλλουν εγκαίρως τα επικαιροποιημένα στοιχεία με τις κλιματιζόμενες αίθουσες στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οδηγίες προφύλαξης σε περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών σύμφωνα και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα