Καμπανάκι Μέι να μην καθυστερήσει το Brexit

από fimotro

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε τους βουλευτές ότι σε περίπτωση που η χώρα αναγκαστεί να κάνει ευρωεκλογές- αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση του Brexit- αυτό θα αποτελέσει τον πιο ισχυρό συμβολισμό πολιτικής αποτυχίας.

Έπειτα από 2,5 χρόνια διαπραγματεύσεων, όλα είναι ακόμη στον αέρα σε ό,τι αφορά το Brexit. Το κοινοβούλιο έχει ήδη απορρίψει δύο φορές τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Μέι με την ΕΕ και πλέον η πρωθυπουργός τους έχει δώσει τελεσίγραφο. Είτε θα εγκρίνουν τη συμφωνία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Μαΐου, ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια παράταση του Brexit μετά τις 30 Ιουνίου.

«Αν η πρόταση είναι να επιστρέψουμε στην αφετηρία και να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία, αυτό θα σημάνει μια πολύ μεγαλύτερη παράταση – σχεδόν σίγουρα θα απαιτούσε να συμμετάσχει το Ηνωμένο Βασίλειο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επισημαίνει η Μέι σε άρθρο της στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

«Η ιδέα να προσέλθουν οι Βρετανοί στις κάλπες για να εκλέξουν ευρωβουλευτές τρία χρόνια αφού ψήφισαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ δεν έχει νόημα. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ισχυρός συμβολισμός της συλλογικής πολιτικής αποτυχίας του κοινοβουλίου», τονίζει η Μέι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μετά την απόρριψη της συμφωνίας στις 15 Ιανουαρίου και τις 12 Μαρτίου, η Μέι θα τη φέρει για τρίτη φορά προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη. Ομως, για να εγκριθεί αυτή τη φορά, θα πρέπει να πείσει δεκάδες «αντάρτες» του Συντηρητικού κόμματος, αλλά και το μικρό βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Το DUP έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει τις συνομιλίες με την κυβέρνηση και αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως οι διαφορές του όσον αφορά τα σύνορα με την Ιρλανδία και το λεγόμενο backstop παραμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα