Νέες βολές Φίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει από την ΕΡΤ

από fimotro

Ο Νίκος Φίλης επανήλθε στην σκληρή εσωκομματική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με νέες ρουκέτες κατά της για τον τρόπο λειτουργίας της, μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. «Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ αναβλήθηκε η συζήτηση 4 φορές. Έμαθα από τις εφημερίδες  ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα», σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

Προειδοποίησε μάλιστα πως «κοχλάζει το θέμα εκεί» και συμπλήρωσε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά». «Σας θυμίζω», συνέχισε «πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε, δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα. Χθες οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε μια μαζική συγκέντρωση που έκαναν έβγαλαν ένα ψήφισμα. Δεν είναι δεξιοί  οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

Ο Ν. Φίλης είχε μιλήσει για παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων στη δημόσια τηλεόραση. «Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής.  Από εκεί χάνουμε. Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο ο κ. Φίλης τόνισε: «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης  να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα… Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτή την δυναμική της αυτή η συνεργασία. Και δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα… Πρέπει να λάβουμε τα μετρά μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας ωστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα