Κ. Πιερρακάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης η επικοινωνία πολιτών με εφοριακούς

από fimotro

Το “ψηφιακό” ραντεβού με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) παρουσίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους θα καθιερωθεί η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης των πολιτών με δημοσίους υπαλλήλους, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα αποδίδεται ο κλειδάριθμος.

“Ξεκινάμε με τις ΔΟΥ και θα συνεχίσουμε στα ΚΕΠ”, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο υπουργός κατά την ενημέρωση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα “O ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και η υγειονομική κρίση ως επιταχυντής του μετασχηματισμού”.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, δεν είναι δύσκολο με μια κάμερα να γίνει εφικτή η τηλεδιάσκεψη στο δημόσιο με τους δημοσίους υπαλλήλους.

“Οι πολίτες θα  κλείνουν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης και η αρχή θα γίνει από τις ΔΟΥ, ήδη υπάρχει συνεργασία για τον θέμα με τον κ. Πιτσιλή”.  Σημείωσε δε ότι αρκετές χώρες εφαρμόζουν τηλεδιάσκεψη στις δημόσιες υπηρεσίες” ενώ υπογράμμισε  πως σήμερα το σύνολο του Δημοσίου έχει την δυνατότητα να κάνει πιστοποιημένη τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε την επιτυχία που είχαν τα μέτρα για ψηφιοποίηση δημόσιο μέσα στην καραντίνα και ως παράδειγμα ανέφερε ότι περίπου 357.000 πολίτες εχουν εγγραφεί στο σύστημα ψηφιακής συνταγογράφησης με πάνω από 1 εκατομμύριο συνταγογραφήσεις. Συνολικά, όπως είπε, 578 υπηρεσίες του δημοσίου προς τον πολίτη προχωρούν σήμερα στην ψηφιοποίηση.

Παράλληλα, ωστόσο, σημείωσε τα προβλήματα που υπάρχουν με την διαλειτουργικότητα των συστημάτων στο Δημόσιο. Ως παράδειγμα χρησιμοποίησε τα ασφαλιστικά Ταμεία, λέγοντας ότι πολλά δεν είναι καν ψηφιοποποιημένα.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα