Κ. Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο νέο Data Center στην Κνωσσό

από fimotro

Στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Κνωσό, βρέθηκε συνεχίζοντας την επίσκεψη του στο Ηράκλειο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο. Ο κ. Πιερρακάκης ξεναγήθηκε στους χώρους που λειτουργεί το Data Center Knossos 1 και που θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο δημόσιο κέντρο δεδομένων της χώρας, το Knossos 2.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης «το Knossos 2 θα είναι 5 φορές μεγαλύτερο από το Knossos 1 και θα έχει πράσινη ενέργεια. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη υπογράψει από κοινού με το υπουργείο και το πανεπιστήμιο, ένα μνημόνιο συνεργασίας για το πως το μεγάλο αυτό έργο θα πραγματοποιηθεί εδώ. Νομίζω ότι έχει μία πάρα πολύ ισχυρή και συμβολική όσο και πραγματική αξία στο πεδίο, γιατί σε τελική ανάλυση τέτοιες υποδομές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ώστε να απελευθερωθεί το σημαντικό δυναμικό της χώρας μας» είπε ο κ. Πιερρακάκης που πρόσθεσε ότι «επιλέξαμε την Κρήτη και το Ηράκλειο, επιλέγουμε να απελευθερώσουμε το δυναμικό της πατρίδας μας».

Ο μεγαλύτερος πράσινος ψηφιακός κόμβος της χώρας
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης έκανε λόγο για τον μεγαλύτερο πράσινο ψηφιακό κόμβο της χώρας, που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο «δίνει παρών στο μέλλον, το οποίο είναι η ψηφιακή εποχή που περνάμε σιγά-σιγά» προσθέτοντας ότι «από τη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Περιφέρεια Κρήτης, φιλοδοξούμε να παίξουμε το δικό μας ρόλο προς όφελος της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα».

Παρών στην ξενάγηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους χώρους που θα δημιουργηθεί το Knossos 2, που θα είναι το Κέντρο Δεδομένων έρευνας και εκπαίδευσης και θα παρέχει υπηρεσίες σε όλα τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ακαδημαϊκοί, τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και στελέχη του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα