Κ., Καραμανλής: Όπου βρούμε πράγματα σωστά θα τα συνεχίσουμε

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόσχημες υποσχέσεις. Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν και καλό είναι όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για να μην λέγονται λόγια του αέρα», τόνισε ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον κ. Σπίρτζη και τους συνεργάτες του για το έργο τους αυτό το διάστημα, λέγοντας ότι παρά τις συχνές διαφωνίες «ποτέ δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση».

«Όπου βρούμε πράγματα σωστά θα τα συνεχίσουμε, εκεί που διαφωνούμε θα τα αλλάξουμε», πρόσθεσε. Ο νέος υπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές, το οποίο και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει.

Σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «πρέπει να γίνονται με χρονικό ορίζοντα 5ετιας, 10ετίας και 15ετίας. Επ’ αυτού έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς στη χώρα μας έχουμε το κακό τα μεγάλα έργα να τραβούν πολύ χρονικά». Κλείνοντας ευχήθηκε στον απερχόμενο υπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει «την Κυβέρνηση έτσι όπως την αντιμετωπίσαμε και εμείς, στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού».

Από τον πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Καραμανλή για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι χαίρεται που παραδίδει το υπουργείο σε έναν άνθρωπο της Νέας Δημοκρατίας που κράτησε στάση ευπρέπειας και πολιτισμού τα χρόνια που ήταν στην Αντιπολίτευση.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμπιστεύτηκε 4,5 χρόνια καθώς και τους συνεργάτες του και τόνισε πως έκλεισε ένας μεγάλος πολυετής κύκλος, ο οποίος αφήνει πίσω του μεγάλα έργα υποδομών και πολλών θεσμικών αλλαγών.

Ευχήθηκε στο νέο υπουργό, όταν έρθει η σειρά του να παραδώσει «το ίδιο ή και μεγαλύτερο έργο από αυτό που παραδίδουμε εμείς». Καταλήγοντας, ο απερχόμενος υπουργός Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε καμία περιφέρεια, αλλά στον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα