Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτά ήταν προειδοποιητικά πυρά σε γνωστή τοποθεσία, όχι απρόσεκτη κίνηση», υποστήριξε στρατιωτική πηγή

Το χτύπημα με πυρά πυροβολικού κοντά σε φυλάκιο των ειδικών δυνάμεων τωνΗΠΑ στο Κομπανί ήταν από πρόθεση, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους, υποστηρίζει η Washington Post. Αυτοί οι νυν και τέως αμερικανοί αξιωματούχοι θέτουν το ερώτημα κατά πόσο η Αγκυρα επιδιώκει να σπρώξει τους αμερικανούς στρατιώτες μακρύτερα από τα σύνορα.

Στρατιωτικός αξιωματούχος που έχει αναπτυχθεί στη Συρία και έχει γνώση της κατάστασης υποστήριξε ότι τα βλήματα των 155 χιλιοστών εκτοξεύτηκαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων και έσκασαν και από τις δυο πλευρές του φυλακίου. Σημείωσε ότι οι Τούρκοι ήξεραν ότι βρίσκονται αμερικανοί στο λόφο και γι’ αυτό ήταν «ηθελημένο». Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν το φυλάκιο μετά το περιστατικό της Παρασκευής, αλλά επέστρεψαν το Σάββατο.

«Οι Τούρκοι θέλουν να φύγουμε τελείως από τα σύνορα σε βάθος 30 χιλιόμετρα», είπε στρατιωτικός. «Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτά ήταν προειδοποιητικά πυρά σε γνωστή τοποθεσία, όχι απρόσεκτη κίνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα