Ιταλία: Πινακίδες στα ποδήλατα φέρνει το νομοσχέδιο Σαλβίνι

από fimotro

Έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία έχει προκαλέσει το σχέδιο του Ματέο Σαλβίνι να περάσει νομοσχέδιο από τη Βουλή που θα υποχρεώνει τους ποδηλάτες να έχουν πινακίδες, ασφάλιση, φώτα και κράνος. Όπως μετέδωσε το Sky News, ο υπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν εγγύηση για «περισσότερους κανόνες, περισσότερη εκπαίδευση και περισσότερη ασφάλεια στους ιταλικούς δρόμους».

Και πρόσθεσε ότι οι 3.210 θάνατοι σε τροχαία στην Ιταλία το 2022 είναι ένας αριθμός «που δεν αρμόζει σε μια πολιτισμένη χώρα».

Ο Ματέο Σαλβίνι προανήγγειλε μέτρα και για τα ηλεκτρικά σκούτερ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μοιραία σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή σε έναν ανήλικο στην Μπρέσια. Το σκούτερ που οδηγούσε, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα.

Τα μέτρα για τα ποδήλατα και τα ηλεκτρικά σκούτερ εντάσσονται στις αλλαγές που σχεδιάζει ο Ματέο Σαλβίνι στον ΚΟΚ, όπου μεταξύ άλλων θα προβλέπεται ισόβια απαγόρευση οδήγησης σε οδηγούς που εντοπίζονται πίσω από το τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η ιστοσελίδα Bikeitalia αναφέρει ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα αποθαρρύνουν αρκετούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ιταλία με ποδήλατο. Σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπως στην πρωτεύουσα, Ρώμη, το ποδήλατο αποτελεί βασικό μέσο μετακίνησης για τους τουρίστες που θέλουν να φθάσουν εύκολα και γρήγορα στα αναρίθμητα μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα