Ιταλία: Κατά 2,3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

από Philippos

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία κατέγραψε άνοδο 2,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ο κυλιόμενος μέσος όρος του τριμήνου παρέμεινε αρνητικός, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.

Αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2% τον Αύγουστο.

Η στατιστική υπηρεσία Istat αναθεώρησε οριακά τα στοιχεία του Ιουλίου και τώρα εμφανίζουν αύξηση 0,5%, έναντι του αρχικά ανακοινωθέντος ποσοστού 0,4%.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθής τον Αύγουστο, όταν πολλά εργοστάσια είναι κλειστά και οι εποχικές και ημερολογιακές προσαρμοσμένες είναι πιο δύσκολες.

Παρά την αύξηση του Αυγούστου, η βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου-Αυγούστου παρέμεινε χαμηλότερα 1,2% σε σχέση με το τρίμηνο μέχρι τον Μάιο.

Σε ημερολογιακά προσαρμοσμένη ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε 2,9% τον Αύγουστο, μετά από την πτώση 1,3% τον Ιούλιο.

Τον Αύγουστο παρατηρήθηκε μηνιαία αύξηση της παραγωγής καταναλωτικών ειδών, επενδυτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών, ενώ η παραγωγή ενεργειακών προϊόντων υποχώρησε.

Η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, αλλά τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν απότομη επιβράδυνση καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά δυσκολεύονται με τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε ότι το ΑΕΠ πιθανώς συρρικνώθηκε στο γ΄ τρίμηνο και θα συνεχίσει να υποχωρεί στο δ΄ τρίμηνο και στο α΄ τρίμηνο του επομένου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα