Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι «σαρώνει» στα γκάλοπ – Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο

από Philippos

«Σαρώνει» στα γκάλοπ η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αφού το κόμμα της «Fratelli d’Italia» εξασφάλισε ποσοστό 29,1% της πρόθεσης ψήφου στο πιο πρόσφατο που έκανε η εταιρία Swg για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού La 7.

Το ποσοστό που συγκεντρώνει η Τζόρτζια Μελόνι στο συγκεκριμένο γκάλοπ είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του δεύτερου κόμματος. Ειδικότερα, η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, δεν ξεπερνά το 16,3%, ίδιο ακριβώς ποσοστό με το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Η κεντρώα συμμαχία Azione (Δράση) «πείθει» το 8,6% των Ιταλών, η Λέγκα το 7,9% και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 6,5%.

Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου
Υπενθυμίζεται ότι στις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, τα Αδέλφια της Ιταλίας είχαν λάβει το 26% των ψήφων, το Δημοκρατικό Κόμμα το 19% και τα Πέντε Αστέρια το 15,6%.

Παράλληλα, το 8,9% των Ιταλών που προσήλθαν στις κάλπες πριν από πέντε εβδομάδες, ψήφισε την Λέγκα, το 8,3% την Φόρτσα Ιτάλια και το 7,7% την κεντρώα συμμαχία Azione.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα