Ιταλία: Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων μετά την υποδοχή της εθνικής

από fimotro

Όξυνση και ένταση έχει προκαλέσει η πανηγυρική γιορτή της περασμένης Δευτέρας μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και, πιο συγκεκριμένα, η μεταφορά της Εθνικής Ιταλίας, από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι μέχρι το ξενοδοχείο με ανοικτό λεωφορείο.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο νομάρχης της Ρώμης Mατέο Πιαντεντόζι δήλωσε ότι «δεν είχε δοθεί άδεια για πανηγυρισμούς με ανοικτό λεωφορείο, αλλά η συμφωνία δεν τηρήθηκε».

Παράλληλα, προσθέτει ότι οι Azzurri, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, θα έπρεπε μόνο να ανέβουν σε μια εξέδρα έξω από το κυβερνητικό μέγαρο και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους με κλειστό πούλμαν.

Τελικά όμως έφτασε ξαφνικά ένα ανοικτό τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο και ανέβηκαν τα μέλη της Εθνικής Ιταλίας για να πραγματοποιήσουν έναν μικρό «γύρο του θριάμβου».

Ο νομάρχης της Ρώμης τονίζει, επίσης, ότι η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις, απάντησε ότι «υπήρχε ισχυρή βούληση των παικτών να γιορτάσουν την κατάκτηση του κυπέλου Ευρώπης με ανοικτό λεωφορείο».

Φόβοι από τους επιστήμονες

Σειρά επιστημόνων υπογραμμίζει ότι ο συνωστισμός φιλάθλων, που σημειώθηκε στους δρόμους της Ρώμης, μπορεί να προκαλέσει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Είμαι βαθιά πικραμένος από την έλλειψη σεβασμού προς την μεγάλη προσπάθεια και την δουλειά των αστυνομικών δυνάμεων», υπογράμμισε επίσης ο νομάρχης της ιταλικής πρωτεύουσας.

Από την μεριά του, ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, απάντησε ότι «οι κρατικοί θεσμοί γνώριζαν το πρόγραμμα». «Κατά την άφιξη των παικτών στο κυβερνητικό μέγαρο, η Ομοσπονδία υπέβαλε και πάλι το αίτημά της για χρήση ανοικτού λεωφορείου για μια μικρή διαδρομή και οι αρμόδιοι κρατικοί θεσμοί, σε εκείνη την φάση, έδωσαν το αναγκαίο “ελεύθερο”», δήλωσε ο Γκραβίνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα