Ιταλία: Αμετάβλητη στο 7,9% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

από Philippos

Αμετάβλητη στο 7,9% παρέμεινε η ανεργία στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, μετά από μια ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων του Αυγούστου.

Δημιουργήθηκαν ωστόσο 46.000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια του μήνα.

Αναλυτές ανέμεναν ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί τον Σεπτέμβριο στο 7,8%, επίπεδο το οποίο είχε «πιάσει» τον Αύγουστο.

Παρά την ελαφρώς υψηλότερη του αναμενόμενου ανεργία, περισσότεροι Ιταλοί εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο και την καθαρή αύξηση της απασχόλησης μετά από δύο συνεχόμενες μηνιαίες πτώσεις.

Στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η απασχόληση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης μειώθηκε κατά 22.000 ή 0,1%, σε σχέση με την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ανακοίνωσε η Istat.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 316.000 ή 1,4%.

Τον Σεπτέμβριο η ανεργία των νέων αυξήθηκε στο 23,7% από το 22,1% στον προηγούμενο μήνα.

Το συνολικό ποσοστό της απασχόλησης στην Ιταλία, ένα από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη, κινήθηκε υψηλότερα τον Σεπτέμβριο στο 60,2% από το 60% τον Αύγουστο.

Οι οικονομικές προοπτικές της χώρας έχουν συρρικνωθεί λόγω των επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό ισχυρότερο του 0,5% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο επιβραδύνεται κατακόρυφα τώρα καθώς οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται με το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα