Ιστορική επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά της Β. Ηπείρου

από fimotro

Από τις 13 Ιανουαρίου του 1991 έχει να επισκεφθεί εν ενεργεία πρωθυπουργός την περιοχή

Ιστορική επίσκεψη  πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βόρεια Ήπειρο, καθώς μετά από από 31 χρόνια ένας Έλληνας εν ενεργεία πρωθυπουργός επισκέπτεται τις μειονοτικές περιοχές στην Χειμάρρα, την Λειβαδιά στην Φοινίκη και την Δερβιτσάνη στην Δρόπολη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στην Αλβανία προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης  Δυτικών Βαλκανίων, που διεξάγεται στα Τίρανα .

Στη συνέχει θα συναντηθεί  στις 18:00 με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ενώ στις 18:45 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Lindita Nikolla και στις 19:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bajram Begaj.

Στις 20.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης  20:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας Edi Rama. Στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας που παραθέτει ο κ. Rama.

Ιστορική επίσκεψη

Η επίσκεψη είναι  ιστορική. Ο τελευταίος πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την Βόρειο Ήπειρο -την Δερβιτσάνη – ήταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργό, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πριν από 32 χρόνια και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου του 1991.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στη Χιμάρα στις 7 Δεκέμβρη και η περιοδεία του θα ξεκινήσει από το εκπαιδευτήριο Όμηρος Χιμάρας όπου θα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και έπειτα στο κέντρο της πόλης, τα Σπήλια όπου θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους κατοίκους. Έπειτα θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Φοινίκι και θα συζητήσει με τους ομογενείς που ζουν εκεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα