Ισορροπιστής ο Ερντογάν: Το παίζει ουδέτερος στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

από fimotro

“Πολύτιμοι φίλοι της Τουρκίας Ζελένσκι και Πούτιν”

Την γνωστή τακτική που ακολουθεί παραδοσιακά η Τουρκία εμφανιζόμενη ως ουδέτερη σε μεγάλες κρίσεις, προσπαθεί να ακολουθήσει τώρα ο Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας σήμερα προσπαθώντας να εμφανιστεί ως ισορροπιστής, τόνισε ότι τόσο ο Ζελένσκι της Ουκρανίας όσο και ο Ρώσος Πούτιν είναι «πολύτιμοι φίλοι», κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας- Ουκρανίας που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν είπε η πρόοδος στις συνομιλίες θα ανοίξει το δρόμο για τη συνάντηση των ηγετών και ότι η Τουρκία θα μπορούσε να φιλοξενήσει και αυτή Είπε επίσης στη ρωσική και την ουκρανική ομάδα ότι και οι δύο πλευρές έχουν «εύλογες ανησυχίες», αλλά ότι «έχουμε φτάσει σε μια στιγμή που οι συνομιλίες πρέπει να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα».

«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε και να συμβάλουμε στις προσπάθειές σας για την εδραίωση της ειρήνης», είπε, προσθέτοντας: «Εύχομαι οι συναντήσεις και οι συζητήσεις μας να αποδειχθούν ευοίωνες για τις χώρες σας, την περιοχή μας και όλη την ανθρωπότητα».

Αυτές είναι οι πρώτες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, αλλά οι ελπίδες για οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο είναι περιορισμένες.

Ο Ερντογάν μίλησε για τη «βαθιά του θλίψη» που η σύγκρουση έχει εισέλθει στην πέμπτη εβδομάδα, λέγοντας ότι η φιλία της Τουρκίας και με τις δύο χώρες της έδωσε την υποχρέωση να μεσολαβήσει.

«Είναι στα χέρια και των δύο πλευρών να σταματήσει αυτή την τραγωδία», είπε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα