Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και την Τρίτη

από fimotro

Για την Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, , πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4, βαθμιαία έως 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και μετά το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρειαηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα