ΙΣΑ: Εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στη βία κατά υγειονομικών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών, για την πρόληψη της βίας, ενάντια στους υγειονομικούς που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αφίσες και έντυπο υλικό με το μήνυμα «Οι λευκές μπλούζες σώζουν ζωές Όχι στη βία εναντίον τους», διανεμήθηκαν σε Κέντρα Υγείας και Δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα, αναμένονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες των συναρμοδίων Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία, απέναντι στο Προεδρείο του ΙΣΑ.

«Ο ΙΣΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι υγειονομικοί θα ασκούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους. Οι γιατροί στηρίζουν με αυταπάρνηση τον ασθενή και το σύστημα υγείας, θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια, στο χώρο της εργασίας τους», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Related posts

Γεωργιάδης: Στις 300.000 οι δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο μαστού – Στόχος οι 1.300.000 μέχρι το 2025

Καλαμάτα: Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο – Οι γιατροί καταγγέλουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης

Υπνική Άπνοια: Αφορά 1 στους 2 άνδρες και 1 στις 4 γυναίκες

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα