Για «διέγερση σε πράξη βιαιοπραγίας», «εξύβριση» και «συκοφαντική δυσφήμιση» κατηγορείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, της οποίας η ασυλία ήρθη νωρίτερα από τη Βουλή, για ένα σχόλιό της στο Facebook τον Δεκέμβριο του 2019.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από μια φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννης που εμφανιζόταν στην ΕΡΤ με λάθος «σούπερ» που έγραφε «βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ», ανήρτησε μήνυμα που έλεγε: «Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».  Το σχόλιό της προκάλεσε την αντίδραση των ενώσεων των αστυνομικών.

Στη Βουλή η ίδια ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της, αναφέροντας πως το σχόλιό της «έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής μου δραστηριότητας». Από το βήμα της Βουλής μάλιστα τόνισε: «Δεν θέλω να επαναλάβω το σχόλιο που είχα κάνει τότε, επρόκειτο για πολιτική ανάλυση με έντονη χιουμοριστική σκωπτική διάθεση καθώς εκείνες τις μέρες ήταν στην επικαιρότητα διεργασίες διεύρυνσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ατυχώς χρησιμοποίησα την επίμαχη φράση ως ρίμα κάνοντας ομοιοκαταληξία. Ο χαρακτηρισμός είναι λίαν συνηθισμένος χωρίς να έχει ποτέ ποινικοποιηθεί και χωρίς να τον έχω βάλει εγώ στον δημόσιο διάλογο ή να τον κανονικοποιώ εγώ . Το σχόλιό μου δεν είχε καμία σχέση με το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είχα σκοπό να προσβάλω οποιονδήποτε εργαζόμενο στην Ελληνική Αστυνομία».

Παράλληλα χαρακτήρισε την εις βάρος της δίωξη «νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη».