ΗΠΑ: Θύμα των χάκερ δεκάδες λογαριασμοί του υπουργείου Οικονομικών

από fimotro

Δεκάδες λογαριασμοί email στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ παραβιάστηκαν από τους χάκερ που ευθύνονται για την γιγαντιαία εκστρατεία κατασκοπείας κατά αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του Γερουσιαστή Ron Wyden.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην ανακοίνωση του γραφείου του Wyden αναφέρεται πως το προσωπικό της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας ενημερώθηκε για το χακάρισμα στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο φαίνεται πως είναι σημαντικό και «το πλήρες βάθος του οποίου είναι άγνωστο».

Ο Wyden ανέφερε πως Microsoft ειδοποίησε την υπηρεσία πως δεκάδες λογαριασμοί email παραβιάστηκαν και πως οι χάκερς διείσδυσαν επίσης στα συστήματα του τμήματος Περιφερειακών Διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών, που στεγάζει τους κορυφαίους αξιωματούχους του.

«Το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να μη γνωρίζει όλες τις ενέργειες των χάκερς, ή ποιες ακριβώς πληροφορίες εκλάπησαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται πάντως πως η IRS δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως παραβιάστηκε η φορολογική υπηρεσία ή πως έχουν επηρεαστεί δεδομένα φορολογούμενω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα