ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1969 υποχώρησε η ανεργία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Ισχυρή παρέμεινε η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ενώ ο αριθμός που καταγράφηκε τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα επάνω, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 3,5%, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1969, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση Τραμπ.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 136.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα ύστερα από 168.000 τον Αύγουστο, συγκριτικά με 130.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερες επιδόσεις για τον Σεπτέμβριο και προέβλεπαν τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας.

Η αγορά ανέμενε με ανυπομονησία την έκθεση του Σεπτεμβρίου καθότι είναι η τελευταία πριν τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τα επιτόκια.

Παράλληλα, η Wall Street άνοιξε με μέτρια κέρδη μετά την ανακοίνωση της έρευνας, καθώς η αύξηση των θέσεων ήταν μικρότερη από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα