ΗΠΑ: Πιθανή επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, λέει το NBC News

από Philippos

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, το οποίο ενδέχεται να συμπέσει με την επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε την Πέμπτη το NBC News επικαλούμενο εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης. «Δύο πηγές δήλωσαν ότι εξετάζονται διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας», τόνισε το σχετικό ρεπορτάζ, χωρίς να αναφέρει άλλες χώρες της πιθανής επίσκεψης του Μπάιντεν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, σκοπός της πιθανής επίσκεψης του Μπάιντεν είναι «να στρέψει την προσοχή του κόσμου στην ανθεκτικότητα της Ουκρανίας απέναντι στη βίαιη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τον ουκρανικό λαό σε μια εποχή που η σύγκρουση εισέρχεται σε νέα φάση».

Παράλληλα, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση ενός νέου πακέτου στήριξης μεγάλης κλίμακας για την Ουκρανία.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως, στην παρούσα φάση δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα