ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία 350 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους εκτοξευτήρες πυραύλων Himars, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

“Η Ρωσία θα μπορούσε μόνη της να βάλει τέλος στον πόλεμό της σήμερα. Μέχρι να το κάνει αυτό, εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειάζεται“, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση, την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι ΤΖινπίνγκ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

Η παράδοση της βοήθειας, που αναμένεται να περιλαμβάνει επίσης τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, πυραύλους HARM, σκάφη, οβίδες και αντιαρματικά όπλα, προέρχεται από πόρους που έχουν ήδη διατεθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

“Αν και ο απαράδεκτος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται με τίμημα τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, εμείς κρατάμε στον νου το απεριόριστο σθένος και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού”, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες, παρακολουθείται με επιφύλαξη από την Ουάσινγκτον, η οποία βλέπει σε αυτήν έναν τρόπο για να προσπαθήσει η Μόσχα να κατοχυρώσει τα εδαφικά της κέρδη.

Related posts

Miami Open: Γάλλος τενίστας κατέρρευσε εν ώρα αγώνα!!

Ντίνα Μπολουάρτε: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Περού η πρόεδρος για τα αδήλωτα ακριβά ρολόγια

Κίνα: Τρεις έφηβοι συνελήφθησαν για τη δολοφονία συμμαθητή τους – Βρέθηκε θαμμένος σε θερμοκήπιο

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα