ΗΠΑ: Εξομαλύνονται οι πτήσεις – Συνεχίζονται οι έρευνες

από fimotro

Εξομαλύνεται η εναέρια κυκλοφορία στις ΗΠΑ, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προσπαθεί να εντοπίσει την αιτία της βλάβης στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών της, εξαιτίας της οποίας την Τετάρτη πτήσεις καθηλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες από 11.300 πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flight Aware. Κάτι αντίστοιχο και τέτοιου μεγέθους είχε να συμβεί τουλάχιστον 20 χρόνια. Οι πτήσεις άρχισαν να αποκαθίστανται το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Delta Air Lines, United Airlines και Southwest Airlines, ανακοίνωσαν πως περιμένουν ότι οι επιχειρήσεις τους θα εξομαλυνθούν σήμερα.

Η βλάβη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της FAA εμπόδισε αεροδρόμια να υποβάλουν επικαιροποιημένες ειδοποιήσεις ασφαλείας, με τις οποίες οι πιλότοι προειδοποιούνται για εν δυνάμει κινδύνους, όπως το κλείσιμο διαδρόμων ή οι βλάβες σε εξοπλισμούς και κατασκευές, με αποτέλεσμα οι πτήσεις να ανασταλούν προσωρινά.

Αξιωματούχοι της FAA δήλωσαν πως προκαταρκτική έρευνα εντόπισε το πρόβλημα σε ζημιά σε φάκελο δεδομένων, όμως πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση και πως η έρευνα συνεχίζεται. Την περίπτωση κυβερνοεπίθεση απέκλεισε και ο Λευκός Οίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα