ΗΠΑ: Δύτες περισυλλέγουν τα συντρίμια από το κινεζικό μπαλόνι στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού

Ειδικά πλοία συμπεριλαμβανομένου του αντιτορπιλικού USS Oscar Austin, του καταδρομικού USS Philippine Sea και του USS Carter Hall, χρησιμοποιούνται για να συλλέξουν τα συντρίμμια τα οποία εκτείνονται 7 μίλια.

Στην ανάσυρση των συντριμμιών του κινεζικού μπαλονιού που καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό το περασμένο Σάββατο προχωράνε οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού μετά τον εντοπισμό τους.

Ειδικά πλοία συμπεριλαμβανομένου του αντιτορπιλικού USS Oscar Austin, του καταδρομικού USS Philippine Sea και του USS Carter Hall, χρησιμοποιούνται για να συλλέξουν τα συντρίμμια τα οποία εκτείνονται σε απόσταση 7 μιλίων.

«Υπάρχει ένας αριθμός πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής που δημιουργούν μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή όπου το αερόστατο έπεσε », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας.
Το Πεντάγωνο επιθυμεί να γίνει η περισυλλογή και του πιο μικρού κομματιού από το μπαλόνι. Τα συντρίμμια θα παρασχεθούν τόσο σε αξιωματούχους πληροφοριών όσο και σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου για έρευνα, σύμφωνα με τους New York Times προκειμένου αν διαπιστωθεί ποιος ήταν ο σκοπός της ύπαρξής τους και τι ακριβώς συνέλεγε.

Στρατιωτικός αξιωματούχος περιέγραψε την επιχείρηση ως «αρκετά εύκολη», αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Related posts

Νέο κύμα περικοπών στην Amazon – Απολύει επιπλέον 9.000 άτομα

Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη παρά τους τριγμούς λόγω Credit Suisse

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα