Ηλεκτρικό ρεύμα: Έως τον Δεκέμβριο η επιδότηση στους καταναλωτές

από fimotro

«Η επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος θα παρασχεθεί σε όλους τους καταναλωτές για τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη του έτους 2021, και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές, για όσο καιρό κρατήσει αυτή η παγκόσμια κρίση», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, απαντώντας, στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου για την υπό έκδοση υπουργική απόφαση.

Όπως ειδικότερα ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τους καταναλωτές οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, που συμπεριλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής σχετιζόμενες με τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς, εκτός των δικαιούχων του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και του τιμολογίου υπηρεσιών αλληλεγγύης, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στο ποσό των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για τον Οκτώβριο στο ποσό των 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τους καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας που συμπεριλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής σχετιζόμενες με την χονδρεμπορική τιμή αγοράς, οι δικαιούχοι «απολαμβάνουν» μηνιαίας επιδότησης για τον Σεπτέμβριο στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για τον Οκτώβριο 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για τους υπόλοιπους δύο μήνες του έτους, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, η επιδότηση ορίστηκε στο ποσό των 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο κ. Αμυράς είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος μίλησε για ακραία κρίση ακρίβειας στην ενέργεια. Ο βουλευτής είπε ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει εκδώσει την υπουργική απόφαση για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, αν και σε μικρότερο χρονικό διάστημα, «κατάφερε να παραδώσει τη ΔΕΗ στους ιδιώτες».

Tι είπε για το φυσικό αέριο
Για το φυσικό αέριο, ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των βιομηχανικών πελατών απολαμβάνει προστασία στις όποιες ανατιμήσεις καθώς αγοράζει φυσικό αέριο σε σταθερές τιμές επιπέδου 2020.

Για τους οικιακούς καταναλωτές η ΔΕΠΑ έχει δεσμευθεί ήδη να παρέχει και παρέχει έκπτωση τουλάχιστον 15% στο αέριο και μάλιστα έχει ανατεθεί σε επώνυμο ελεγκτικό μηχανισμό αυτό το έργο ώστε να διασφαλιστούν όλα τα εχέγγυα εμπορικής εμπιστευτικότητας και δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού».

«Στην περίπτωση του φυσικού αερίου όπως και στα ζητήματα ακρίβειας της ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση θα δείξει -όπως το έχει κάνει- την ενδεδειγμένη κοινωνική ευαισθησία. Είμαστε δίπλα και εμπράκτως τους πολίτες», είπε ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω. Και όπως ήδη με τα πρώτα 600 εκατ. ευρώ προς το ταμείο ενεργειακής μετάβασης έχουμε μπει μπροστά -η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το έκανε-, έτσι θα συνεχίσουμε και στη συνέχεια. Και να κάνουμε το σταυρό μας που δεν έχουμε μια ΔΕΗ έτσι όπως την είχατε κουρελιάσει εσείς επί ΣΥΡΙΖΑ. Την είχατε κάνει μία χρεοκοπημένη, απαξιωμένη εταιρεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα