Ικανοποίηση για την λειτουργία της εστίασης

από fimotro

Ο κλάδος ξαναβρίσκει τους κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Χαμόγελα έχει φέρει η επανεκκίνηση της εστίασης σε επιχειρηματίες και καταναλωτές. Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προετοιμάζεται για το περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου, καθώς επίσης για τα μέτρα στήριξής του.
Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, από τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Πήγαμε ιδιαίτερα καλά σε περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα. Εκεί είχαμε μεγάλη παρουσία πελατών στα καταστήματα του κλάδου. Και στα αστικά κέντρα υπήρχε πληρότητα της τάξεως του 60% έως και 90%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη επεσήμανε πως πολλοί επιχειρηματίες επέλεξαν να καθυστερήσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους λόγω έλλειψης εφοδιασμού και ρευστότητας. Εκτίμησε, μάλιστα, πως ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 20%, δεν λειτουργεί διότι δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους.

Για τη μουσική

Σχολιάζοντας την απαγόρευση της μουσικής υπογράμμισε πως είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητα κάποιων επιχειρήσεων εστίασης, εκφράζοντας την ελπίδα να επιλυθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για κλίμα αισιοδοξίας και χαράς έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτικό σταθμό, κληθείς να τοποθετηθεί για το άνοιγμα της εστίασης. «Ο κόσμος σαν να ξέσπασε μετά από όλη αυτή την περίοδο της καταπίεσης», δήλωσε.

Από εκεί και πέρα, διευκρίνισε πως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (έως τις 10:45 μ.μ.) θα διατηρηθεί, λογικά, και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί από τις 15 Μαΐου, που θα ανοίξει ο τουρισμός.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως μέχρι τότε θα ισχύει το 13033, δηλαδή ο καταναλωτής θα πρέπει να αποστείλει τον κωδικό 6, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή του στο πενταψήφιο για να μεταβεί σε κάποιο κατάστημα εστίασης.

Στήριξη

Σε σχέση με τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης είπε πως θα ισχύσουν τα μειωμένα ενοίκια και τον Μάιο, ξεκαθαρίζοντας: «Θα είμαστε στο πλάι όλων των επιχειρήσεων και όλων των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί για να μπορούν να ξαναπάρουν μπρος και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσων, Νίκος Παπαθανάσης, υποστήριξε, σε τηλεοπτικό σταθμό, πως η εστίαση πήγε πολύ καλά τις πρώτες ημέρες της επανεκκίνησης του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα