Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτα χωρίς συγκατάθεση Συνόδου και Ιεραρχίας

από fimotro

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τον Αρχιεπίσκοπο, για να του κατάθεσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας τονίζοντας πως η ίδια ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής: «Χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει τίποτε «αν δε συναινέσουν οι εφημέριοι -δε θελουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματα τους-, δεν θα γινει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα