ΗΔΙΚΑ: Αποκαταστάθηκε το σύστημα συνταγογράφησης – Παραμένουν τα προβλήματα, λένε οι γιατροί

από Lefteris

Για «λίγες τεχνικές δυσκολίες» μίλησε η επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική.


Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των γιατρών για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς μετά το αλαλούμ των τελευταίων ημερών, η ΗΔΙΚΑ διατρανώνει ότι το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε ενώ οι γιατροί επιμένουν ότι τα προβλήματα παραμένουν ειδικά τις ώρες αιχμής.

Μιλώντας στο Action24 η Άννα Μαστοράκου πρόεδρος γιατρών δήλωσε ότι από τη Δευτέρα το σύστημα συνταγογράφησης είχε αστάθεια, δεν λειτουργούσε κάποιες ώρες και υπήρχε ταλαιπωρία των ασθενών σε ιδιωτικά ιατρεία και στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. «Έχει χρονομετρηθεί και χρειάζεται διπλάσιος χρόνος για τη συνταγογράφηση ενός παραπεμπτικού καθώς υπάρχουν περισσότερα παράθυρα και χρειάζονται περισσότερα κλικ. Η νέα πλατφόρμα δεν είναι προσαρμοσμένη στην ιατρική λογική. Επιτέλους να καταρριφθεί ο μύθος. Οι γιατροί είναι στο σύστημα της συνταγογράφησης εδώ και 13, είναι πάρα πολύ εξοικειωμένοι, όλα όσα ακούγονται δεν ισχύουν».

Σε ερώτηση αν οι γιατροί ρωτήθηκαν για το στήσιμο της ιστοσελίδας, είπε ότι έγινε διαβούλευση με τον ΠΙΣ αλλά το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί τους γιατρούς γιατί ο χρόνος που απαιτείται για τη συνταγογράφηση κλέβεται από τους ασθενείς.

«Δεν δικαιολογείται ένα νέο σύστημα να πέφτει την πρώτη μέρα και τις επόμενες μέρες να έχει δυσλειτουργία. Έπρεπε να δοκιμαστεί πριν τεθεί σε λειτουργία από μάχιμους γιατρούς που συνταγογραφούν και όχι από τεχνικούς. Η αποτυχία δείχνει ότι τα πτυχία πήγαν στράφι» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανισιώτης.
ΗΔΙΚΑ: «Λίγες τεχνικές δυσκολίες»

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα επισήμανε ότι οι γιατροί είχαν χρόνο γιατί επί δύο μήνες τα συστήματα, παλιό και νέο, λειτουργούσαν παράλληλα. Υπήρχε πλήρης επικοινωνία και ενημέρωση με τους ιατρικούς συλλόγους.

Η επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ μίλησε για «λίγες τεχνικές δυσκολίες» λέγοντας ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική ενώ όπως είπε «μετά από σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Παπαστεργίου το απόγευμα της Τρίτης η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε».

Από την πλευρά της η κα Μαστοράκου είπε ότι το πρόβλημα είναι τις ώρες αιχμής,10-1, οπότε όλοι οι γιατροί συνταγογραφούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Twitter Instagram Linkedin Tumblr Youtube Email Tiktok Blogger
Warning: Undefined array key "yelp" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "threads" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "bluesky" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved – Μητρώο online media: 12508

Όροι χρήσης | Ποιοι είμαστε – Design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα