Οι περισσότεροι ασθενείς μετά τη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναρρώνουν σύντομα δίχως περαιτέρω επιπλοκές. Όμως, ένα ποσοστό που ανέρχεται έως και 10%, αναπτύσσει συμπτώματα και επιπλοκές πουεπιμένουν ή και εμφανίζονται μετά την αρχική λοίμωξη. Με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτούς, περί τους 300.000 θα εκδηλώσουν σύνδρομο Long Covid ενώ περίπου 140.000 έχουν νοσήσει βαριά και μπορεί να εμφανίσουν σοβαρά και εμμένοντα προβλήματα.

Το μακροχρόνιο Covid αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση που δυσκολεύει σημαντικά μια μεγάλη ομάδα πληθυσμού και απαιτεί έγκαιρη και εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Για την βέλτιστη διαχείριση του κάθε ασθενή με Long Covid, τo Θεραπευτήρια Metropolitan Generalδημιούργησε το εξειδικευμένο «Ιατρείο Μακροχρόνιου (Long) Covid», το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένηφροντίδα σε άτομα που παρουσιάζουν επιπλοκές/συμπτώματα που εμμένουν ή εμφανίζονται 4 εβδομάδεςμετά την COVID-19.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιολόγηση από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών που αποτελείται από Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, εκτίμηση αναπνευστικής  και καρδιακής λειτουργίας από πνευμονολόγο και καρδιολόγο, καθώςκαι μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων ανάλογα με την βαρύτητα και το είδος των συμπτωμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου ακολουθεί η διάγνωση του υποκείμενου ιατρικού προβλήματος συσχετιζόμενου με την προηγηθείσα λοίμωξη και η αντίστοιχη θεραπευτική παρέμβαση.

Συντονιστής του Ιατρείου Mακροχρόνιου (Long) Covid είναι ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Metropolitan General.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς που νόσησαν με Covid 19 και:   

  • Εμφανίζουν συνεχιζόμενα συμπτώματα μετά από 4 εβδομάδες από την έναρξη της λοίμωξης
  • Ανέπτυξαν σημεία και συμπτώματα που δεν προϋπήρχαν κατά τη διάρκεια της νόσησης ή μετά από αυτή και διαρκούν περισσότερο από 12 εβδομάδες
  • Νοσηλεύτηκαν για μακρό χρονικό διάστημα σε ΜΕΘ ή/και Κλινική Covid
  • Υπέστησαν σοβαρή βλάβη της αναπνευστικής/καρδιαγγειακής ή/και άλλης ζωτικής λειτουργίας και απαιτείται θεραπευτική υποστήριξη
  • Εμφανίζουν άτυπα συμπτώματα (όπως κόπωση, δύσπνοια, απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης, πόνο ή και πόνους σε διαφορετικά σημεία συμπεριλαμβανομένου του πονοκεφάλου, επίμονο βήχα, αλλαγή στην όσφρηση ή τη γεύση και διάρροια, δυσκολία στον ύπνο, άγχος και κατάθλιψη, αίσθημα παλμών, σφίξιμο ή πόνο στο στήθος, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς, κ.ά.) που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν.

Το Ιατρείο Long Covid στο Metropolitan General λειτουργεί Τρίτη 15:00 – 18:00.

Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 210 650 26 62 (08:00 – 20:00).

Εmail: [email protected]

Σχετικά με τον Όμιλο HHG

Το Hellenic Healthcare Group (HHG) αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείαςστην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 με όραμα να πρωταγωνιστήσει στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείαςστην Ελλάδα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και την ανάδειξη της χώρας μας διεθνώς σε πρωτοπόροστην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη. Ο Όμιλος διαθέτει 7 κορυφαία θεραπευτήρια –YγείαΜetropolitanHospitalΜητέραMetropolitan GeneralΛητώCreta InterClinic και Απολλώνειο στην Κύπρο– τη ΜονάδαΥποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, την εταιρία Y-Logimed, με αντικείμενο τηνεμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB και τηνεταιρία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία σε επιχειρήσεις καιοργανισμούς. Επίσης, διαθέτει τα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot σε Γλυφάδα, Κηφισιά,Περιστέρι και Πειραιά και την καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία απομακρυσμένης ιατρικής περίθαλψης DigitalClinic. Οι πρότυπες νοσηλευτικές μονάδες του HHG παρέχουν υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα καιδιεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες για κάθε θέμα υγείας, από τη γέννηση έως την τρίτη ηλικία, 24 ώρες το24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα