Η υπόθεση Γεωργούλη διέλυσε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

από fimotro

Το αφήγημα της αυτοδυναμίας είναι ισχυρό και το ενισχύουν σημαντικά οι εξελίξεις με τις καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή

Ένα απρόοπτο γεγονός στην πολιτική πάντα φέρνει σημαντικές ανατροπές στους αρχικούς σχεδιασμούς. Αυτό επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά με την υπόθεση του Γεωργούλη, που όπως όλα δείχνουν, όχι απλά διέλυσε κάθε σενάριο προοδευτικής συγκυβέρνησης αλλά απομάκρυνε ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πολιτικές κόντρες μεταξύ τους παίρνουν διάσταση πρωτοφανούς τοξικότητας και μίσους. Παρ’ότι τα σενάρια προοδευτικής συνεργασίας δεν έπειθαν ούτε τους πιο φανατικούς καθώς όλα τα άλλα κόμματα λένε “όχι” σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις υπήρχαν δημοσιογραφικά γραφεία τα οποία επεξεργάζονταν τέτοια σενάρια για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Η πραγματικότητα βέβαια διέψευσε όλα τα σενάρια περί προοδευτικής συγκυβέρνησης και αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρώτη την σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα που εξαπέλυσε χθες στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου.

«Πριν από κάποιους μήνες, κάποιοι μας έλεγαν –και μιλώ για τον κ. Τσίπρα– ότι η βελγική Δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η κ. Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική Δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της. Καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο που έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική Δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές», είπε χαρακτηριστικά στο πρώτο πρόγραμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επί της ουσίας η υπόθεση Γεωργούλη ήρθε να επιβεβαιώσει όσους υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας των δυο κομμάτων την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εάν και εφόσον η ΝΔ δεν μπορέσει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Το γεγονός ότι Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα ακόμα και όταν βρίσκονται μαζί στο εξωτερικό, ήρθε απλά να επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι συγκοινωνούντα δοχεία διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Η εξέλιξη αυτή βολεύει πολιτικά τη ΝΔ και το αφήγημα της αυτοδυναμίας που καθημερινά παρουσιάζει ο Κ. Μητσοτάκης. Οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι που θέλουν την σταθερότητα διαπιστώνοντας όλους να λένε “όχι “στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτό το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει επόμενη μέρα με κυβερνήσεις συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές. Το αφήγημα της αυτοδυναμίας είναι ισχυρό και το ενισχύουν σημαντικά οι εξελίξεις με την υπόθεση Γεωργούλη.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα