Η υγεία προέχει της οικονομίας, λένε οι πολίτες

από fimotro

Έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνει ότι η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα

Μια σημαντική πλειοψηφία ανθρώπων ανά τον κόσμο θέλουν προτεραιότητα των κυβερνήσεών τους να είναι να σωθούν ζωές και όχι η επανεκκίνηση των οικονομιών, που σφυροκοπούνται από τα μέτρα που στόχο έχουν να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα.

Τα τελευταία ευρήματα του “Edelman Trust Barometer”, που επί δυο δεκαετίες διενεργεί έρευνες αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών σε βασικούς θεσμούς, έρχονται να αμφισβητήσουν την άποψη πως τα lockdowns για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν αρχίσει να κουράζουν τον κόσμο.

Συνολικά, το 67% από τους 13.200 και πλέον ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα στο διάστημα από τις 15 έως τις 23 Απριλίου, συμφώνησαν με την πρόταση πως «η υψηλότερη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η διάσωση όσο περισσότερων ζωών είναι δυνατόν, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως η οικονομία θα ανακάμψει με βραδύτερο ρυθμό.»

Μόλις το ένα τρίτο υποστήριξε την πρόταση πως «γίνεται σημαντικότερο για την κυβέρνηση να σώσει θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσει την οικονομία απ’ ότι να λάβει κάθε προφύλαξη για να κρατήσει ασφαλείς τους ανθρώπους.»

Η έρευνα διενεργήθηκε σε Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Περίπου το 76% των Ιαπώνων συμφώνησε πως προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η δημόσια υγεία έναντι της οικονομίας, ενώ το ίδιο απάντησε μόνο το 56% των Κινέζων.

Σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, τουλάχιστον το 70% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ του να μπουν σε προτεραιότητα τα ζητήματα υγείας. Στις ΗΠΑ, όπου οι διαδηλώσεις κατά των lockdowns σε ορισμένες περιπτώσεις ενθαρρύνθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ, το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε σε66%.

Σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη προς τον θεσμό της κυβέρνησης, η δημοσκόπηση της Edelman δείχνει πως αυτή αυξήθηκε παντού, με συνολική άνοδο 11 μονάδων σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, στο ιστορικό υψηλό του 65%.

Το ποσοστό αυτό αντανακλά την ευγνωμοσύνη για την κρατική στήριξη της οικονομίας και της εργασίας των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Αντιθέτως, μόλις το 29% συμφώνησε πως οι CEOs και οι επιχειρηματικοί ηγέτες κάνουν «εξαιρετική δουλειά» ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της κρίσιμης αυτής στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα