Η βρετανική βουλή ψήφισε αναβολή του Brexit

από fimotro

Δεν πέρασε του Τζόνσον που υπέστη την πρώτη βαριά κοινοβουλευτική ήττα

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρώτο στάδιο του νόμου για την καθυστέρηση του Brexit, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερη ψηφοφορία εντός της ημέρας.

Ειδικότερα, 329 βουλευτές ψήφισαν υπερψήφισαν το πρώτο στάδιο του νόμου που αποτρέπει μια έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ενώ 300 τον καταψήφισαν.

Αν ο νόμος εγκριθεί και στη δεύτερη ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα θέσει υπό την έγκριση του σώματος ψήφισμα για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Για να εγκριθεί αυτό το κείμενο, ωστόσο, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων των βουλευτών.

Ο Μ. Τζόνσον έχει δεσμευθεί για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου, είτε έχει υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία με τις Βρυξέλλες είτε όχι.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι το νομοσχέδιο από τους αντάρτες βουλευτές είναι το μόνο που εμποδίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση. Υπογράμμισε ότι «εάν αυτό περάσει, πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου», ενώ πρόσθεσε ότι «κάνουμε ουσιαστική πρόοδο στο Brexit».

«Θα βγάλουμε το backstop και θα έχουμε μία συμφωνία. Oι προετοιμασίες για έξοδο χωρίς συμφωνία έχουν προχωρήσει πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

O αρχηγός των Τόρις εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτηρίζοντας τον «χλωριωμένο κοτόπουλο». «Μπορώ να δω μόνο ένα χλωριωμένο κοτόπουλο σε αυτή τη Βουλή και κάθεται σε αυτό το έδρανο» σημείωσε ο Μπ. Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα