Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έτοιμη να υποδεχθεί την περίφημη ταπισερί «Σχολή των Αθηνών», έναν εθνικό θησαυρό της Γαλλίας, και να την τοποθετήσει έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας, είναι η Βουλή.

Το έργο τέχνης του 17ου αιώνα, που κοσμούσε από το 1879 τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και αναμένεται να φτάσει τα ξημερώματα της προσεχούς Δευτέρας στη χώρα μας, έρχεται ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας προς τη χώρα μας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Βουλή ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ταπισερί της «Σχολής των Αθηνών»

Η ταπισερί παρουσιάζει τη «Σχολή των Αθηνών» και απεικονίζει τους αρχαίους φιλοσόφους της Αθήνας να κάθονται αντικριστά.

Η ταπισερί, αριστούργημα του 17ου αιώνα, κοσμεί τον τοίχο της Ολομέλειας της Γαλλικής Βουλής και είναι εμπνευσμένη από τοιχογραφία του Ιταλού ζωγράφου Ραφαήλ, που έγινε μεταξύ 1508 και 1512 και βρίσκεται στο Βατικανό. Το έργο απεικονίζει ομάδα φιλοσόφων και επιστημόνων που συζητούν, από τον Αρχιμήδη έως τον Πυθαγόρα και στο κέντρο βρίσκεται ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης.<br><br><br>
Το 2020 ο τότε πρόεδρος της Γαλλικής Βουλής, Ρισάρ Φεράν, ανήρτησε βίντεο από την εγκατάσταση της ταπισερί στην Ολομέλεια, μετά από εκτεταμένη αποκατάσταση από την εταιρεία MNGBS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα