Η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις στο Αιγαίο: 14 παραβιάσεις και 12 αερομαχίες την Τετάρτη

Τα 18 από τα 23 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα – Καταγράφηκαν και 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών

Ηαπώλεια των δύο Ελλήνων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη θάλασσα της Ανδραβίδας δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει -έστω και προσωρινά- τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Μία ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα και ενώ οι έρευνες για τον δεύτερο πιλότο βρίσκονταν σε εξέλιξη, 23 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 18 οπλισμένα, πραγματοποίησαν 14 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά F-16 και το κατασκοπευτικό αεροσκάφος πέταξαν σε σχηματισμούς των τεσσάρων και σε ζεύγη.

Οι 12 από τις 14 παραβιάσεις μετατράπηκαν σε εμπλοκές (αερομαχίες), γεγονός που αποτυπώνει το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προκλητικών ενεργειών της γειτονικής χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των Ελλήνων πιλότων, οι οποίοι, σε μία ημέρα που εξελισσόταν σε τόσο τεταμένο κλίμα, λόγω της απώλειας των δύο πιλότων στην Ανδραβίδα, λειτούργησαν με βάση τους κανόνες και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς συνθήκες.

Related posts

Καιρός αύριο: Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πού θα βρέχει

Δίκη για το Μάτι: Όλα έγιναν κατόπιν εορτής – Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν κανείς εκεί, λέει πραγματογνώμονας

Γιάννενα: Την πήρε για να τον βοηθάει και του ξάφρισε 21.000 ευρώ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα