Οι Τούρκοι ονειρεύονται Λας Βέγκας στην Αμμόχωστο

από fimotro

Οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα

Την ώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Τούρκοι έρχονται να ρίξουν λάδι στην φωτιά με την δημοσιοποίηση της απειλής να… ανοίξουν την σφραγισμένη Αμμόχωστο!

Έτσι, ως ένα επιπλέον μέτρο πίεσης της Αγκύρας προς την Κύπρο, το «κοινοβούλιο» του ψευδοκράτους αποφάσισε να ανοίξει η Αμμόχωστος, η οποία παραμένει κλειστή από το 1974. Οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα. Αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, η Αμμόχωστος θα προσαρτηθεί επίσημα πια στο καθεστώς του ψευδοκράτους.

Την Τετάρτη, ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως «η κλειστή πόλη των Βαρωσίων η οποία είναι πόλη φάντασμα θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα κατεχόμενα θα αποκτήσουν εμπορική αξία.

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, «το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα οριστεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους. «Οι κάτοικοι της κλειστής πόλης των Βαρωσίων θα μπορούν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή», ανέφερε λέγοντας ότι είναι ευτυχισμένος θα την απόφαση αυτή.

«Αυτός είναι ένας μεγάλος δρόμος. Μπροστά μας έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου. Μετά την πραγματοποίηση του νέου αεροδρομίου στο Ερτζάν (Τύμπου) θα αυξηθούν οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα σημαίνει μεγάλη αύξηση του τουρισμού», ανέφερε.

Απευθυνόμενος στην ελληνοκυπριακή πλευρά είπε «ελάτε πλέον να μάθουμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, από εδώ και μπρος δεν γίνεται λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο. Αυτό έχει αποκαλυφθεί».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε δεν μπορεί να υπάρξει πλέον λύση ομοσπονδίας. «Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και πέρα δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει το δικό της δρόμο», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα είναι πάντα δίπλα της ως εγγυήτρια δύναμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα