Η ΤΕΡΝΑ–Εgis πλειοδότης για την Εγνατία Οδό

από fimotro

Εκτός μένει το σχήμα Vinci-Μυτιληναίος-Άβαξ

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Εgis Projects κατέθεσε, συμφωνα με πληροφορίες, την υψηλότερη προσφορά στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. H κοινοπραξία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει υποβάλει προσφορά πολύ υψηλότερη της δεύτερης κοινοπραξίας που ενδιαφέρθηκε για το έργο (Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ). Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ζητά από την πλειοδότη, χωρίς να αναφέρεται στο ονομά του, τη βελτίωση του τιμήματος.

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να ζητήσει μία βελτιωμένη προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών.

Η Εγνατία Οδός είναι μήκους 670 χιλιομέτρων και διασχίζει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Συνδέεται με τα σύνορα Αλβανίας – Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας – Τουρκίας μέσω εννέα κάθετων αξόνων. Το συνολικό κόστος κατασκευής της ξεπέρασε τα έξι δισ. ευρώ.

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα αναλάβει μόνο τη διαχείριση του οδικού άξονα, αλλά και τα έργα αναβάθμισης τριών κάθετων αξόνων καθώς και τις εργασίες βαριάς συντήρησης.

Η ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 75% της κοινοπραξίας που κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την Εγνατία Οδό, ενώ το 25% έχει ο γαλλικός όμιλος Egis Projects.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα