Η Συμφωνία αύξησε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Με 13,5% προηγείται η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

Λάθος του Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία

Διεύρυνση της ψαλίδας της διαφοράς υπέρ της ΝΔ κυρίως λόγω της αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ σήμερα θα κέρδιζε τις εκλογές με 41% με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα αναξιοπιστίας, μόλις στο 27,5%. Σημαντική για τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο η σχεδόν καθολική αποδοκιμασία της στάσης του Α. Τσίπρα να καταψηφίσει την Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με την Marc στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 41% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελ. Λύση 5,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ να συκεντρώνει 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, ΕΛ. Λύση 4,4%, Μέρα25 με 2,7%.

Αμυντική συμφωνία

Με συντριπτική πλειοψηφία, η κοινή γνώμη αξιολογεί ως θετική την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Το 75,2% την θεωρεί θετική και μάλλον θετική έναντι 19,6% που την κρίνει αρνητθική και μάλλον αρνητική.

Είναι χαρακτηριστικό ότιτο 91% των ψηφοφόρων ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα