Η στιγμή που τάρανδος “αποβάλλει” τα κέρατα του

από fimotro

Ένας influencer από τον Καναδά, λάτρης της άγριας φύσης, κατέγραψε μέσω drone, ένα μοναδικό και σπάνιο θέαμα, αφήνοντας τους θαυμαστές τους με το στόμα ανοιχτό.

Ο Derek Keith Burgoyne έκανε την βόλτα του σε ένα δάσος, όταν αντίκρισε την πρωτόγνωρη στιγμή. Αρχικά εντόπισε τρεις ταράνδους, οι οποίοι ήδη είχαν πετάξει τα κέρατα τους, όταν άρχισε να τραβάει πλάνα για το βίντεο του.

Ενώ τραβούσε πλάνα, ένας τρίτος τάρανδος εμφανίστηκε. Τότε σταμάτησε για μια στιγμή, κούνησε το κεφάλι του και πέταξε τα κέρατα του.

Το βίντεο έχει καταγραφεί από ψηλά και δείχνει την φοβερή στιγμή που ο τάρανδος απαλλάσσεται από τα κέρατα του. Κατευθείαν άρχισε να τρέχει στο δάσος, όπου και χάθηκε. Ο νεαρός μόλις αντιλήφθηκε πως το ζώο είχε εξαφανιστεί, κατευθύνθηκε προς το μέρος, ώστε να δει τα κέρατα από κοντά.

«Θεωρώ ότι κέρδισα το λαχείο», δηλώνει ο ενθουσιασμένος φυσιολάτρης. «Ένας τάρανδος μπορεί να μείνει με μόνο ένα κέρατο για μέρες, ακόμα και για εβδομάδες. Το γεγονός ότι κατάφερα να ακουμπήσω και τα δύο κέρατα είναι πολύ σπάνιο», συμπλήρωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο.

Σύμφωνα με επιστήμονα του National Geographic, αυτό το χαρακτηριστικό το έχουν μόνο οι άνδρες. Λόγω της τεστοστερόνης φυτρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα