Η Space X εκτόξευσε την κάψουλα Dragon για τον διαστημικό σταθμό

από fimotro

Τέσσερις αστροναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τις εγκαταστάσεις της Space X στη Φλόριντα των ΗΠΑ για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για το πρώτο πλήρωμα που απογειώνεται από αμερικανικό έδαφος για το 2021.

Οι Αμερικανοί Σέιν Κίμπροου, Μέγκαν Μακάρθουρ, Φρέντσμαν Τόμας Πέσκετ και ο Ιάπωνας Ακιχίκο Χοσίντε μπήκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε μια κάψουλα «Dragon» που εκτοξεύτηκε πάνω σε έναν πύραυλο Falcon 9.

Οι αστροναύτες αναμένεται να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινήσουν υπηρεσία έξι μηνών.

Οι Αμερικανοί Σέιν Κίμπροου, Μέγκαν Μακάρθουρ, Φρέντσμαν Τόμας Πέσκετ και ο Ιάπωνας Ακιχίκο Χοσίντε μπήκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε μια κάψουλα «Dragon», που εκτοξεύτηκε πάνω σε έναν πύραυλο Falcon 9 / Φωτογραφία: AP Photos

Αλλαγή φρουράς στον διαστημικό σταθμό

Το νέο πλήρωμα αστροναυτών θα αναλάβει να αντικαταστήσει την ομάδα του «Dragon» που βρέθηκε στον διαστημικό σταθμό ως σήμερα και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πραγματοποιούνται πλέον εμπορικές αποστολές αμερικανικών πληρωμάτων, καθώς η NASA ναυλώνει υπηρεσίες μεταφοράς από και προς τον διαστημικό σταθμό στη Space X.

Τον περασμένο Μάιο, η Space X πραγματοποίησε εκτόξευση από αμερικανικό έδαφος, την πρώτη έπειτα από 9 χρόνια στις ΗΠΑ. Η τελευταία εκτόξευση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, προκειμένου να οδηγήσει στον Διαστημικό Σταθμό το πλήρωμα που επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα