Η Ρωσία επιβάλλει σε Μάρτυρα του Ιεχωβά ποινή κάθειρξης 6,5 ετών

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία επέβαλε σε μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά ποινή κάθειρξης 6,5 ετών, καθώς τον έκρινε ένοχο για διοργάνωση εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων.

Η ετυμηγορία την οποία εξέδωσε το δικαστήριο της περιοχής Γκαγκάρινσκι, στην πόλη της Σεβαστούπολης, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης καταστολής της θρησκείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι στη Ρωσία έχουν χαρακτηρισθεί εξτρεμιστές και έχουν τεθεί εκτός νόμου από το 2017.

Διαμαρτύρεται το γραφείο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις Βρυξέλλες

Το δικαστήριο δεν αποκάλυψε το όνομα του εναγόμενου. Ούτε ανέφερε τι έκανε για να καταδικαστεί. Ανέφερε ότι στην απόφασή του μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός 10 ημερών.

Το γραφείο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ότι ο καταδικασθείς είναι ο Βίκτορ Στασέφσκι. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η υπόθεση αυτή, «όπως πολλές παρόμοιες υποθέσεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά, βασίσθηκε σε κατάθεση μυστικού μάρτυρα».

Πιέσεις στους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται εδώ και χρόνια υπό πίεση στη Ρωσία, όπου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μελετητές της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας χαρακτηρίζουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως επικίνδυνη ξένη θρησκευτική αίρεση που διαβρώνει τους κρατικούς θεσμούς και τις παραδοσιακές αξίες, ισχυρισμούς που απορρίπτουν τα μέλη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα