Η Ρωσία απειλεί με απέλαση τους ανταποκριτές της Deutche Welle

από fimotro

Η επιτροπή της Κρατικής Δούμας που ερευνά την επιρροή που ασκούν οι ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, απαίτησε να παραστούν προσωπικά οι εκπρόσωποι της Deutche Welle στη Μόσχα κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να τους αφαιρεθούν οι διαπιστεύσεις, αν ο δημοσιογράφος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης δεν εμφανισθεί ενώπιον της επιτροπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Βασίλι Πισκαριόφ, γράφει το πρακτορείο Interfax.

Ο Πισκαριόφ, διερωτήθηκε αν η DW προτίθεται να συνεχίσει να δουλεύει στην Ρωσία και να τηρεί τους νόμους της, υποστηρίζοντας ότι τα ερωτήματα αυτά παραμένουν αναπάντητα.

Η επιτροπή της Κρατικής Δούμας ήθελε να καλέσει τα διευθυντικά στελέχη της DW, με σκοπό να συζητήσουν τις παρεμβάσεις της DW στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, αλλά υπήρξε άρνηση εκ μέρους τους. Ο Πισκαριόφ κατέστησε σαφές ότι η επιτροπή θα επιδιώξει μια τέτοια συνάντηση, και εφόσον παραστεί ανάγκη θα ζητήσει από τη γερμανική βουλή να συνδράμει στην διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης όπως και ότι προτίθεται να προσκαλέσει διευθυντικά στελέχη γερμανικών ΜΜΕ.

Ο γενικός διευθυντής της Deutsche Welle Γιοχάνες Χόφμαν σε επιστολή του προς την Κρατική Δούμα, αναφέρει ότι από νομικής απόψεως δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι της Deutsche Welle σε συνεδρίαση επιτροπής της Κρατικής Δούμας, επειδή το γερμανικό μέσο ενημέρωσης ως εταιρεία ελέγχεται από τους αρμόδιους εποπτικούς θεσμούς της Γερμανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι η DW με δημοσιεύματα της καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που δεν είχαν την έγκριση της αστυνομίας.

Στις αρχές Αυγούστου, μετά τις πρώτες κατηγορίες εναντίον της Deutsche Welle, το γερμανικό δημόσιο μέσο ανακοίνωσε ότι στα ρεπορτάζ και στα άρθρα του δεν υπήρξαν εκκλήσεις για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ρωσία και πως δεν πρέπει οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν για τις διαμαρτυρίες να θεωρούνται διαμαρτυρόμενοι.

Δημοσιογράφος της DW είχε συλληφθεί και κρατηθεί για σύντομο διάστημα ενώ κάλυπτε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στη Μόσχα τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα