Η Ράικου κατέθεσε αγωγή κατά της Τουλουπάκη

από fimotro

Την αγωγή κατά της εισαγγελίας διαφθοράς την κατέθεσε μαζί με τον ιατρό σύζυγό της

Στην κατάθεσή αγωγής κακοδικίας προχώρησε η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο σύζυγος της γιατρός στο επάγγελμα, Λάζαρος Καρνέσης. Η αγωγή στρέφεται κατά της νυν επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και αφορά σε παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων αλλά και σε προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η αγωγή από την πλευρά της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και του συζύγου της κατά της κ. Τουλουπάκη κατατέθηκε με αφορμή τις πληροφορίες που είχαν δημοσιεύει σε μερίδα του Τύπου και σύμφωνα με τις οποίες ο σύζυγος της κ. Ράικου ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα, ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Όπως είχε αναφέρει έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS.

Ο ίδιος είχε επισημάνει πως η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ είχε αποδώσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών που τον αφορούν σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταθέσει και μήνυση για το όλο θέμα.

Τώρα, με την αγωγή κακοδικίας η κ. Ράικου και ο σύζυγος της θεωρούν υπεύθυνη για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών την κ. Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της. Μάλιστα με την αγωγή τους ζητούν και αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητάς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα