Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη στην οικονομία

από fimotro

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο παρουσίασε μιλώντας στο Star Channel και τη Μάα Ζαχαρέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη συνέντευξη μετά το μεγάλο κύμα της πανδημίας ο πρωθυπουργός έδωσε ένα ξεκάθαρο κεντρώο στίγμα στην πολιτική που θα υλοποιήσει.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στο νέο ΕΣΥ, το ΝΕΣΥ όπως το αποκάλεσε, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών καθολικά στους Έλληνες. Υπερασπίστηκε την επιλογή του για σύμπαξη με τον ιδιωτικό τομέα αλλά προς όφελος του δημόσιου χαρακτήρα του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν αναφερόμενος ειδικά στα εποχικά ξενοδοχεία. Όπως είπε η εύκολη λύση για τους ιδιοκτήτες είναι να τα κρατήσουν κλειστά αλλά αυτό θα ήταν το λάθος μήνυμα.

«Το δύσκολο πάντα ξέρετε είναι πως μοιράζουμε τη ζημιά. Και η ζημιά πρέπει να μοιραστεί πρωτίστως να πάρει το κράτος ένα μεγάλο βάρος, ο επιχειρηματίας μετά και ένα μικρό μερίδιο εκ των πραγμάτων μπορεί να το επωμιστεί και ο εργαζόμενος αλλά με αυτή τη σειρά πάντα» είπε ο πρωθυπουργός.

Η μεταρρύθμιση του κράτους παραμένει ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ενός κράτους που «ήταν εδώ, παρών και μερικές φορές εξέπληξε κιόλας με την ταχύτητά του και την αποτελεσματικότητά του. Αναφέρω ενδεικτικά την τεράστια σημασίας ψηφιακή μετάβαση η οποία έγινε. Όλα αυτά ήταν δρομολογημένα. Δεν έγιναν πάνω στην πανδημία. Απλά πατήσαμε το κουμπί του επιταχυντή. Ήταν δουλειά η οποία είχε γίνει, είχε γίνει δουλειά υποδομής και απλά βγάλαμε πολύ πιο γρήγορα ψηφιακές υπηρεσίες που θα τις προσφέραμε στους πολίτες ούτως ή αλλιώς. Τώρα αναγκαστήκαμε απλά να το κάνουμε πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι αύριο κάποιος ο οποίος θα θελήσει να ζήσει και να δουλέψει στην Ελλάδα και να δουλεύει από την Ελλάδα για το εξωτερικό, θα δει την Ελλάδα με τελείως διαφορετικό μάτι».

Στα επιμέρους, «θα υπάρχει προφανώς και άλλο πακέτο φορολογικών μειώσεων, καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αλλά πρέπει να σας πω ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή  είναι  η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Η μείωση ουσιαστικά δηλαδή στην έμμεση φορολόγηση της εργασίας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα