Η Πρόεδρος στον φράκτη του Έβρου

από fimotro

Σε μία κίνηση μείζονος συμβολισμού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθεί το Σάββατο στον φράκτη του Έβρου, στην περιοχή της Νέας Βύσσας. Πρόκειται για τη σιδερόφρακτη πρώτη γραμμή αποτροπής σε κάθε επιχειρούμενη διέλευση του ποταμού από την πλευρά της Τουρκίας.
Ο φράκτης, κατασκευασμένος από σύγχρονα υλικά, θα είναι έτοιμος έως το τέλος Μαΐου. Με βάση τους σχεδιασμούς, σε βάθος πέντε χιλιομέτρων από την όχθη, τον φράκτη θα υποστηρίζουν, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, έντεκα υπερυψωμένοι σιδερένιοι πύργοι _παρατηρητήρια και θα επιτηρείται με θερμικές κάμερες και ηλεκτρονικά συστήματα (καθώς και με μηχανήματα παραγωγής ισχυρού ήχου) κάθε κίνηση σε βάθος εντός του τουρκικού εδάφους. Ειδικότερα τα ηχητικά σήματα με… δαιμονισμένο διαπεραστικό θόρυβο θα εκπέμπονται προς την απέναντι πλευρά σε περίπτωση που παρατηρηθούν ύποπτες κινήσεις για παραβίαση των συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα