Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί μείωση φόρου στα ενοίκια κύριας κατοικίας

από fimotro

Στην υποβολή τριών προτάσεων για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) Στράτος Παραδιάς, στο πλαίσιο σχετικής παρέμβασης χθες στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ν/σ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους».

Ο κ. Παραδιάς ζήτησε τη μείωση του φόρου εισοδήματος στα μισθώματα κύριας κατοικίας κατά 10 μονάδες και στα τρία ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, προκειμένου η φορολογία να είναι δικαιότερη και να παρέχεται ένα ουσιαστικό κίνητρο στους ιδιοκτήτες για τη διάθεσή τους στη μόνιμη, αντί για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Με βάση την πρόταση αυτή, το χαμηλότερο κλιμάκιο του 15% (για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ) θα διαμορφωνόταν στο 5%, το κλιμάκιο του 35% σε 25% και το ανώτατο κλιμάκιο του 45% σε 35%.

Παράλληλα, η ΠΟΜΙΔΑ πρότεινε την επιδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης των ενοικιαζόμενων κατοικιών με τους ίδιους όρους, όπως και των ιδιοκατοικούμενων (στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ»). Ο επικεφαλής της ΠΟΜΙΔΑ κατέθεσε και μια πρόταση για την επέκταση του μέτρου που προβλέπει επιστροφή έως του 40% του κόστους των εργασιών που γίνονται για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων κατοικιών.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να επιστρέφεται και το 40% του κόστους των υλικών, εφόσον διατεθούν αποκλειστικά για χρήση τους ως κύρια κατοικία ιδιοκτητών ή ενοικιαστών και όχι για βραχυχρόνια μίσθωση ή άλλες χρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα