Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ρίχνει τα ομόλογα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Νέο ράλι στην αγορά του 10ετούς ελληνικού ομολόγου που έπεσε στο 2,15%

Οι εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία μετά τις εκλογές φαίνεται ότι θα είναι θετικές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει… Ελβετία, θα μπορεί όμως να βγει στις αγορές και να δανειστεί με κανονικά επιτόκια. Το ράλι στην αγορά των ελληνικών ομολογιακών τίτλων που καταγράφηκε και σήμερα, τόσο λόγω του γενικότερου ευνοϊκού κλίματος στην αγορά των ομολόγων της ευρωζώνης, όσο και επειδή οι αγορές προεξοφλούν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ βοηθά σημαντικά την οικονομία.

Το μεσημέρι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,15% με πτώση της τάξης του 7,58%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 251 μονάδες βάσης. Νωρίτερα, η απόδοση διαμορφωνόταν στο 2,11%, δηλαδή σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Σε ό,τι αφορά το 5ετές ομόλογο η απόδοση διαμορφώνεται στο 1,19% καταγράφοντας πτώση -8,58%. Νωρίτερα διαμορφωνόταν στο 1,17% με πτώση 10,2% και επίσης σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται πως το 10ετές ελληνικό ομόλογο είχε εκδοθεί τον Μάρτιο με απόδοση 3,9%, ενώ το 5ετές είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο με απόδοση 3,6%.

Θετική εξέλιξη για την αγορά χαρακτήριζε τις εκλογές η HSBC τονίζοντας πως η ΝΔ θεωρείται από τις αγορές ως περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις, πως η προκήρυξη προώρων εκλογών σημαίνει μικρότερη προεκλογική περίοδο κι έτσι περιορίζεται η αβεβαιότητα και το περιθώριο δημοσιονομικού εκτροχιασμού και οι επενδυτές βλέπουν μεγάλη πιθανότητα αυτοδυναμίας ενισχύοντας έτσι την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Η Goldman Sachs είχε επισημάνει πως μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν θετική για την εμπιστοσύνη των αγορών και θα οδηγήσει σε μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και σε ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες θα στηρίξουν παραπέρα την οικονομική ανάπτυξη.

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια ανά τον κόσμο είναι πιθανό να στραφούν σε αγορές ελληνικών και ιταλικών κρατικών τίτλων, καθώς αυτοί γίνονται διαρκώς ελκυστικότεροι λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων, ανέφερε πρόσφατα ο οίκος Nomura.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/407974/neo-rali-stin-agora-ellinikon-omologon-/#ixzz5sWxalswF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα