19 Απριλίου 2024 / 1:04 μμ
19 Απριλίου 2024 / 1:04 μμ

Η πηγή των σακχάρων έχει σημασία

από fimotro

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, διασταυρώνοντας στοιχεία από δεκάδες έρευνες, εξέτασαν τη σχέση της κατανάλωσης σακχάρων με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association, ενώ οι επεξεργασμένες τροφές με ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά συνδέονται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης, άλλα τρόφιμα που περιέχουν σάκχαρα λειτουργούν διαφορετικά, ακόμη και σαν ασπίδα προστασίας σε περιπτώσεις υπέρτασης. Συγκεκριμένα, σε πληθυσμιακό δείγμα 900.000 ατόμων, η κατανάλωση αναψυκτικών συνδέθηκε με αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά 10%, σε αντίθεση με την προστατευτική δράση έναντι της υπέρτασης που επέδειξαν τα σάκχαρα από φρούτα, μικρές ποσότητες φυσικού χυμού φρούτων, γαλακτοκομικά και δημητριακά ολικής αλέσεως με περιορισμένο αριθμό πρόσθετων σακχάρων. Διαβάστε περισσότερα…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα