Κατεβαίνει συνεχώς το ηλικιακό όριο για εμβολιασμούς

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει μια ευρεία μελέτη για τις δοκιμές του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε παιδιά κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στη μελέτη θα συμμετάσχουν έως και 4.500 παιδιά από ΗΠΑ, Φινλανδία, Πολωνία και Ισπανία, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά από 12 ετών και πάνω στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η εταιρεία ανέφερε ότι επέλεξε δόση 10 μικρογραμμαρίων σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών και 3 μικρογραμμαρίων για βρέφη από 6 μηνών έως παιδιά πέντε ετών.

Ο εμβολιασμός παιδιών και νέων θεωρείται ένα κρίσιμο βήμα προς την επίτευξη της “ανοσίας της αγέλης” και την εξάλειψη της πανδημίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Η Moderna υπέβαλλε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της σε εφήβους στην Ευρώπη

Η Moderna ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέβαλε αίτηση στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ζητώντας την υπό όρους έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε εφήβους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι έχει υποβάλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της στις νεότερες ηλικίες στον Καναδά και θα υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης στο FDA στις ΗΠΑ καθώς και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο της Moderna έχει λάβει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών και ο εμβολιασμός παιδιών θεωρείται σημαντικός για την επίτευξη “ανοσίας της αγέλης”.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ τον περασμένο μήνα ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα