Η Pepsico στηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό

από fimotro

Την τρίτη του σεζόν ξεκίνησε στα τέλη Οκτώβρη το πρόγραμμα αρχικού επαγγελματικού προσανατολισμού Learning Business με την ενεργή υποστήριξη της PepsiCo και με δεκάδες ομιλητές από το χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο όμιλος PepsiCo, με διαχρονική παρουσία στη χώρα μας, μεγάλες επενδύσεις κι έμφαση ετών στο ανθρώπινο δυναμικό και τη νέα γενιά, φιλοξένησε στους χώρους του αποφοίτους Λυκείων, οι οποίοι είδαν από πρώτο χέρι τη λειτουργία μιας σύγχρονης εταιρείας κι έζησαν για μερικές ημέρες εντός ενός πραγματικού επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Όπως τονίζει η  Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου του ομίλου PepsiCo κυρία Ναυσικά Πανούση“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους να κάνουν από ένα internship το καλοκαίρι που πέρασε στα γραφεία μας στην Αθήνα. Ήταν εντυπωσιακό πώς, αν και απόφοιτοι Λυκείου, εντάχθηκαν αμέσως στις ομάδες μας, έμαθαν και συμμετείχαν σε πραγματικά projects, κι έφεραν νέο αέρα στη δουλειά μας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Learning Business στο έργο του, προσφέροντας στη νέα γενιά μια γεύση από τη ζωή σε μία σύγχρονη επιχείρηση όπως είναι η PepsiCo.”

To Learning Business είναι ένα πρόγραμμα το οποίο υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και με τη συμμετοχή όλων των ιδιωτικών σχολείων της χώρας καθώς συμπράττει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, ήδη έχει επιμορφώσει χιλιάδες μαθητές προς την κατεύθυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού και των σύγχρονων δεδομένων της επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για δράση mentoring σε μαθητές Λυκείου και της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου το οποίο εξελίσσεται εδώ και τρία χρόνια στα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας καθώς και σε Δήμους όπου μάνατζερς και γνωστοί επιχειρηματίες βοηθούν τους ενδιαφερόμενους νέους να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα της αγοράς εργασίας.

Κατόπιν το πρόγραμμα με τη βοήθεια γνωστών επιχειρήσεων προσφέρει internships  το καλοκαίρι σε απόφοιτους Λυκείων, δίδοντας τους την ευκαιρία γνωριμίας με τους μελλοντικούς εργασιακούς χώρους. Φέτος το πρόγραμμα ξεκινά από την πόλη της Άρτας και θα επισκεφθεί όλη την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα